FUKTPROBLEM

Vad ska man tänka på inför sommarstuga köp?

Sommarstugor är en typ av byggnad där det kan finnas risk för att det finns problem med fukt och mögel. I samband med att man ska köpa en sommarstuga är det därför viktigt att kontrollera att byggnaden är i ett bra skick.

Sommarstuga i Stockholm

Utred om fukt och mögel finns i sommarstugan

Det finns sommarstugor som står kalla under vintertiden, vilket möjligen kan bidra till att fuktigheten blir särskilt hög och har en påverkan på väggar, golv och andra delar av sommarstugan.  Om man har otur kan det finnas risk för problem med mögel.

När man ska köpa en sommarstuga kan det bland annat vara bra att reflektera över lukten i huset. Den instängda lukten som ibland brukar förknippas med just sommarstugor skulle kunna tyda på att det finns en fuktskada i huset.

Om man har tänkt att köpa en sommarstuga är det viktigt att utföra en besiktning inför köpet, precis som med en villa. Under en besiktning går man igenom sommarstugan tillsammans med en besiktningsman för att kunna se och påpeka eventuella brister i fritidshusets skick. På det viset kan man se om det finns tecken på mögel och undvika att köpa en sommarstuga med fukt och mögel.

Besiktning av sommarstuga i Stockholm och Mälardalen

I en sommarstuga vill man varva ned och att behöva lägga tid på att åtgärda fukt och mögel är säkerligen något man vill slippa. Att utföra en utredning och besiktning inför ett köp av sommarstuga är därför viktigt.

UAMS utför vidare teknisk utredning och mögelteknisk besiktning om det finns tecken på mögel i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala.

Läs även mer här om besiktning vid husköp samt om ansvar för fukt och mögel vid husköp för att säkerställa att du inte köper en sommarstuga med fukt och mögel.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight