Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter

Granab

Vi arbetar med ett flertal leverantörer när vi skapar bra inomhusmiljöer i många olika typer av lokaler. En av de leverantörer som vi använder i vårt arbete med att undvika fukt i golv är företaget Granab. Det är ett företag som är en av de ledande tillverkarna på marknaden av ventilerade golvssystem.

Ventilerade golv som förebygger fukt

Hos Granab från Vårgårda finns över 20 års erfarenhet inom ventilerade golv. Granabs golvsystem är byggt av golvreglar av förzinkat stål med ett fjädringssystem som dämpar ljud. Golvreglarna placeras direkt på golvet och ovanpå dem kan sedan ett golv i exempelvis trä, parkett, plast eller något annat golvmaterial monteras på plats. Eftersom det blir ett mellanrum mellan övergolvet och golvplattan kan sedan fukt och lukt på ett enkelt vis föras bort med luften. På det viset hålls golvet torrt och problem med fukt och mögel kan undvikas.

Om det rör sig om ett särskilt fuktigt golv kan även en fläkt användas som ventilerar golvet och får luften att ta sig fram genom luftspalterna mellan reglarna och även under reglarna.

Förutom att golvsystemet ser till att få bukt med fukten är Granabs golv även som nämnt ljuddämpande. Beroende på vilka behov som finns utifrån till exempel vilken typ av bjälklag som används i lokalen används olika typer av så kallade dämpelement.

På grund av golvsystemets positiva egenskaper passar det i både privata bostäder, på kontor och i fastigheter för offentliga ändamål. Genom åren har det monterats cirka 4 miljoner kvadratmeter av deras kvalitativa golvsystem.

Läs mer om Granabs ventilerade golvsystem

Det finns flera sätt att få bukt med fuktproblem i ett hem och ventilerade golvsystem är alltså ett alternativ. Läs mer om våra tjänster inom ventilerade golv som används för att förebygga fuktproblem. 

Granab - Ventilerade golv

Vill du veta mer, kontakta oss gärna så hjälper vi dig