Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter

Ta hjälp med mögelutredning innan hösten

2019-08-29
Under hösten och vintern utsätts fastigheter och byggnader för hårdare och fuktigare väderförhållanden. Inför höstens fuktigare väder kan det nu vara bra att boka in sin hjälp med mögelutredning i Stockholm, Uppsala eller Västerås.

 

Innan höstens fuktigare väder kan det vara bra att ta hjälp med en mögelutredning.

 

Läs mer också här om mögelutredning i Stockholm, Uppsala och Västerås

 

Det här är en mögelutredning

Om man misstänker att man har för höga fuktnivåer i hemmet eller problem med mögel så är det första steget att utföra en utredning. När vi utför mögelutredning i Stockholm, Uppsala eller Västerås med omnejd så går vi igenom huset och utför både en okulär besiktning och en besiktning av lukten i fastigheten. Detta för att se tecken på mögel. För att ta reda på om fuktnivåerna är för höga kan en fuktmätning utföras.

 

Efter en mögelutredning och fuktmätning i en byggnad så kan man fortsätta med bland annat provtagningar på material som tros vara skadade av mögel. Sedan utförs eventuella åtgärder. Vad som du ska göras beror på omfattningen av problemen samt vilken typ av problem som det gäller.

 

Om det visar sig att fuktnivåerna är höga i hemmet och det finns risk för mögel så kan avfuktning vara en lösning. Det kan också vara bra att se till att ventilationen fungerar som den ska och verkligen för med sig fukten. Om man har fått problem med mögel i hemmet är lösningen istället en mögelsanering. Det finns flera metoder för att sanera mögel.

 

Ta reda på bakgrunden till mögelproblemen

I samband med en mögelutredning i din fastighet i Stockholm, Uppsala eller Västerås är det även bra att vara medveten om att det är viktigt att ta reda på anledningen till mögelproblemen, om det visar sig att man har mögel i hemmet. Om man inte vet hur möglet har uppstått finns risk att problemen kommer tillbaka.