FUKTPROBLEM

Undvik att köpa hus med fukt och mögel

Att köpa hus är en spännande förändring i livet, men för att undvika onödiga utgifter krävs att huset är i ett bra skick. Inför ett husköp gäller det att ta reda på vad man köper för att undvika att köpa hus med fukt och mögel.

Undika att köpa hus med mögel

Hitta tecken på fukt och mögel innan husköpet

När man har hittat ett hus som man blir intresserad av att köpa så bör man undersöka att det inte finns problem med fukt och mögel i hemmet. Att bo i ett hem med sådana problem kan nämligen både leda till att man måste utföra saneringar samt till att boende i hemmet får hälsobesvär innan en eventuell sanering.

Att veta om det finns mögel i ett hus kan vara svårt om man inte har den rätta kunskapen och därför finns hjälp att få. Inför ditt husköp i Stockholm, eller andra delar av landet, ska en besiktning genomgås där du får reda på husets skick. Om tecken syns på att det finns fukt och mögel i hemmet kan sedan vidare tekniska undersökningar göras. Detta är något som vi på UAMS kan hjälpa dig med.

Ta reda på husets skick – minska risken att köpa mögelhus

Oavsett om du ska köpa en stor villa eller en mindre sommarstuga är det alltså viktigt att se till att veta vad du köper för att undvika att köpa ett mögelhus. UAMS är verksamma i Mälardalen i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala där vi har en gedigen erfarenhet av att bekämpa fukt och mögel. Hör av dig för att veta mer.

Läs även mer om hur du tar reda på vad du köper inför ditt husköp på sidorna besiktning vid husköpköpa sommarstuga med fuktproblemansvar för fukt och mögel vid husköp samt så kollar du fukt före husköpet.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight