VENTILERADE GOLV

Optivent

nivell system logo
optivent logo
subfloor logo
granab logo

Ett system för att undvika problem med fukt i många typer av fastigheter som har funnits länge på marknaden är Optivent golvsystem. Vi använder oss av Optivent från leverantören Fuktspärrteknik som sedan 1994 arbetar med system för att undvika problem med fukt.

Förebygger fukt och torkar golvet

Optivent är ett ventilerat golvsystem som är framtaget för att förhindra problem med fukt, mögel, radon och annat som kan bli ett problem i anslutning till golv i många olika typer av fastigheter. Optivent golvsystem, som kommer i flera typer, är uppbyggt på det viset att en så kallad fuktspärrsmatta läggs på golvplattan. I mattan finns luftspalter där luften fritt kan ta sig fram och föra bort fukt och andra typer av emissioner.

Ovanpå fuktspärrsmattan monteras det golvmaterial som man vill använda sig av. Att mattan finns mellan golvet och betongplattan gör alltså att fukten hindras från att ta sig upp till golvet. I systemet ingår även en fläkt som på mekanisk väg får luften att flöda fram. Golvsystemet är tillverkat på ett sådant vis att luften sprids över golvet och inte kan ta den väg som är kortast.

Förutom att golvsystemet hindrar fukt och annat från att spridas finns det även andra fördelar med Optivent golvsystem. När man bygger nytt eller har haft problem med en vattenläcka och fukt tidigare kan det ventilerade systemet bidra till att golvplattan torkar snabbare. På det viset behöver man inte vänta allt för länge innan man kan lägga ett nytt golv.

Läs mer om Optivent golvsystem

Golvsystemet med fuktspärrsmattan agerar också isolerande och gör att det blir varmare på golvet än om det hade varit monterat direkt på betongplattan.

Läs gärna mer om våra tjänster inom ventilerade golv här

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight