FUKTPROBLEM

Undvik fukt med ventilationskontroll

Att ha en fungerande ventilation i sitt hem är viktigt. Ventilationen ska leda bort fukt och olika typer av förorenad luft. Med ventilationskontroller som okulärbesiktningar och flödesmätningar kan man ofta konstatera om man har en riktigt fungerande ventilation i byggnaden. UAMS utför ventilationskontroller i bland annat Stockholm, Uppsala och Västerås med omnejd.

Flera typer av ventilationskontroller

Det finns flera sätt som man kan undvika att fukt och andra typer av emissioner blir kvar i hemmet och ställer till med problem, som angrepp av mögel och annat. Att se till att ventilationen fungerar som den ska är ett sätt. För att ta reda på om ventilationen är fungerande eller inte kan alltså någon typ av ventilationskontroll utföras.

Det finns ett antal utrymmen i ett hem där fuktnivåerna är högre och det därför kan finnas risk för ett angrepp av exempelvis mögel. Ett sådant utrymme är husets våtutrymmen och att ventilationen och bortförandet av fukten fungerar som den ska i dessa utrymmen är viktigt, men det är även viktigt i andra delar av hemmet.

Med en ventilationskontroll ser man över sin ventilation. En ventilationskontroll kan utföras på flera vis, bland annat med en okulärbesiktning och en flödesmätning. En okulärbesiktning är en ventilationskontroll där man bland annat gör en luktbedömning av huset. Vid en flödesmätning används istället ett särskilt instrument för att mäta ventilationens flöde i hemmet.

Utredningar vid fukt och mögelangrepp

Vid problem med fukt, emissioner av olika slag, mögel, bakterier och så vidare är det viktigt att ta reda på anledningen till problemen. Om det vid ventilationskontrollen visar sig att ventilationen inte fungerar som den ska kan man åtgärda detta och få bort anledningen till fuktproblemen i hemmet.

Vi utför olika typer av utredningar för att kunna få bukt med problem som fukt och mögelangrepp i ditt hem i Stockholm, Uppsala eller Västerås med omnejd. Läs mer här om mögelteknisk besiktning

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight