VENTILERADE GOLV

Subfloor ventilerade golv

nivell system logo
optivent logo
subfloor logo
granab logo

Subfloor är ett av de varumärken som vi använder i vårt arbete med att skapa bättre miljöer inomhus. Subfloor är ett märke inom ventilerade golv, eller uppreglade golv, som är skapat av Prästängen Byggsystem. Ett företag med runt 50 år i branschen.

Uppreglade golv minskar risken för fuktproblem

Subfloor kommer i flera olika typer av golvsystem som alla har det gemensamt att det är golvsystem som med hjälp av reglar skapar ett mellanrum mellan golvplattan och golvet som man går på. Med hjälp av skruvar som går att justera kan man ställa in golvet efter eget önskemål samt efter hur golvplattan ser ut med skillnader i nivåer.

Först placeras reglarna på golvplattan och därefter läggs en golvskiva i spån ovanpå reglarna, vilket sedan blir underlaget till golvet i parkett, en golvmatta eller ett annat golvmaterial.  Genom att man reglar upp golvet med reglar i trä eller stål skapas dels ett utrymme där man kan dra ledningar för elen, avloppet eller någon annan installation. I utrymmet mellan golvet och golvplattan kan man också med hjälp av ventilation skapa ett luftdrag som för med sig sådant som fukt, lukter och radon.

Förutom att Subfloors golv är bra ur den aspekten att fukt kan hållas borta från golvplattan och man kan undvika att få problem med fuktskador eller mögel finns det även andra fördelar med golven. Subfloors golv är framtagna för att klara av stor belastning samt för att vara ljuddämpande.

Mer om Subfloor och ventilerade golv

Subfloor är ett märke som även är framtaget med miljön i åtanke. Bland annat är de leverantörer som levererar materialet till framställningen verksamma i Sverige och träet till golvet kommer från sågverk som arbetar för en hållbar skogsindustri.

Läs mer om våra tjänster inom ventilerade golv här.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight