FUKTPROBLEM

Fukt från platta på mark – oisolerad betongplatta

Från 60-talet och fram till 80-talet byggdes ett stort antal hus med platta på mark. Med tiden visade det sig att en stor del av dessa hus drabbats av fuktproblem som kom från markfukt. Vi gör fuktutredningar och förebygger fukt ibland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås.

Förebygg fuktig betongplatta

Det finns många orsaker till att man kan tänkas få problem med fukt i hemmet. En anledning är att fukten kommer in i huset utifrån från marken. Detta kan alltså vara fallet om huset har en betongplatta byggd direkt på marken. Det huvudsakliga skälet till att platta på mark inte fungerade tillfredsställande var att plattan blev kall i det att isoleringen placerades ovan betongplattan.

Idag så har man kringgått problemet med en kall betongplatta genom att isolera plattan på undersidan istället och på så vis hindra markfukten att vandra kapillärt upp i betongplattan. Men att bygga om en ”gammal” platta på mark till dagens standard är mycket dyrt och tidskrävande. Om man har fått problem med fukt finns det istället andra åtgärder som kan tas.

Efter en sanering kan man förebygga återkommande skador och fuktproblem vid betongplattan med hjälp av så kallade mekaniskt ventilerade golv. UAMS AB har stor erfarenhet av att sanera och förebygga skador med ventilerade golvkonstruktioner. Dessa kan även monteras i stor utsträckning mot emissioner i betongen samt kaseinhaltigt flytspackel. Läs mer på sidan mekaniskt ventilerade golvkonstruktioner

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight