FUKTPROBLEM

Mekaniskt ventilerade golv

När man har problem med uppskjutande markfukt, markradon, kasein eller andra emissioner från en betongplatta så kan man installera ett mekaniskt ventilerat golvsystem. UAMS arbetar med flera av de ledande leverantörerna på marknaden och kan hjälpa dig med installation av ventilerade golv ibland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås.

Flera typer av mekaniskt ventilerade golvkonstruktioner

Det finns flera anledningar att undvika för höga fuktnivåer, men även andra emissioner, i hemmet. För det första kan fukt leda till skador på husets byggnadsmaterial bland annat genom att mögel börjar växa. Problem med fukt och mögel kan också i vissa fall leda till hälsobesvär hos de som bor i hemmet. Ett sätt att undvika att fukt kommer upp genom golvet från marken är alltså mekaniskt ventilerade golvkonstruktioner.

Vilket system av ventilerat golv man väljer att installera beror på olika faktorer som till exempel bygghöjd, ojämnheter i betongplattan, installationer i det tidigare golvet med mera. Det som är gemensamt hos leverantörerna av golven är att man skapar ett undertryck i golvkonstruktionen för att leda bort eventuella lukter samt torkar ut betongplattan.

Läs gärna mer om några typer av golv som vi arbetar med och de leverantörer som tillhandahåller de mekaniska golven. Mer om Jape Ventgolv, Nivell System, Optivent, Granab eller Subfloor.

ventilerat golv
Mekaniskt ventilerat golvsystem

Mekaniskt ventilerade golvkonstruktioner från UAMS

Våra erfarna konsulter kan hjälpa er med valet av leverantör för just ert projekt. UAMS montörer har under de senaste 10 åren lagt in över 20 000 kvadratmeter mekaniskt ventilerade golv i Stockholm, Uppsala och Västerås. Vid de installationer som utförs så kontrolleras systemens funktion och utförande från en av leverantörerna godkänd kontrollant och besiktningsman.

Samtliga av våra montörer är utbildade för att utföra uppdrag med installation av de mekaniskt ventilerade golven. Detta för att säkerställa de kvalitets- och garantikrav som UAMS AB och golvleverantörerna ställer på sina montörer. Vill du veta mer om de mekaniskt ventilerade golven? Kontakta oss nedan.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight