TJÄNSTER

Isblästring (kolsyreblästring)

Att få en mögelskada på exempelvis vinden kan kosta mycket pengar. Genom att kolsyreblästra bort de mikrobiella skadorna, så kan vi på kort tid och mycket kostnadseffektivt rengöra och sanera de skadade ytorna.

Isblästring är en torr, skonsam och miljöanpassad saneringsmetod. Ytan som ska rengöras, blästras med små pellets av torr-is. Pelletsen träffar ytan och genom den friktion som uppstår så blir koldioxiden gasformig. Gasen expanderar kraftigt och ytan/möglet avlägsnas av den kraftiga expansionen.

Metoden lämnar inget avfall efter sig, vilket gör att metoden är särskild bra att använda vid känsliga miljöer. Det enda som återstår är beläggningen som blästrats bort. Denna kan oftast dammsugas eller sopas upp. Avfallet lämnas till återvinningsstationen.

Isblästring funkar perfekt till allt inom borttagning, rengöring och sanering och användningsområdena är oändliga.

Koldioxiden som används är en biprodukt från förbränning av t.ex. avfall. Isblästring tillför således inte någon mer koldioxid i naturen eller atmosfären utan återanvänder koldioxid som redan finns tillgänglig.

UAMS utför isblästring i Stockholm, Uppsala och Västerås.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight