TJÄNSTER

Mögelbesiktning – måste man besikta huset vid husköp?

I samband med ditt husköp i Stockholm, Göteborg, Malmö och resten av landet, ska en mögelbesiktning utföras. Genom att besiktiga huset kan man upptäcka sådant som fuktskador, mögel och annat som påverkar huset negativt. På det viset kan man undgå att köpa mögelhus.

Upptäck fukt och mögel i huset

Att köpa ett sjukt hus med fukt och mögel kan i längden bli kostsamt och är säkerligen något som alla vill undvika. Inför ett husköp ska en besiktning utföras med en så kallad överlåtelsebesiktning. Det är en besiktning som görs på villor och fritidshus, om man vill med hjälp av en besiktningsman. När man ska köpa ett hus så har man en skyldighet att se till att genomföra en besiktning inför husköpet.

Vid besiktningen inför husköpet framgår det om något måste åtgärdas på fastigheten. Bland annat kan tecken på fukt och mögel bli synliga. Om sådana tecken finns kan man med hjälp av vidare teknisk utredning fastställa vilken typ av skador och angrepp som finns.

Undvik att köpa mögelhus

Efter att ha upptäckt tecken på mögel vid besiktningen inför ditt husköp i Stockholm, eller annan ort, så får du ett bra beslutsunderlag genom vidare teknisk utredning. Med utredningen kan du känna dig säker på att du undviker att köpa ett hus med fukt och mögel.

I samband med utredningen genomför vi olika prover i huset med flera slags metoder för provtagning med allt från materialprov till luftanalyser.

Besiktning inför husköp i Stockholm och Mälardalen

Vi på UAMS är verksamma i Mälardalen med städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala och hjälper till med vidare teknisk utredning efter besiktning vid husköp. Hör gärna av dig om du behöver hjälp eller om du har några frågor.

Läs även mer om våra tjänster inom utredning och mögelteknisk besiktning samt om ansvar för fukt och mögel vid husköp och hur du kollar fukt före husköpet.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight