FUKTPROBLEM

Hur förebygger / åtgärdar man mögel i husgrunden?

Det finns delar av hemmet där det kan finnas särskild risk för problem med mögel på grund av fukt. Exempelvis kan man få mögel i husgrunden. För att förebygga samt åtgärda mögel vid husgrund finns flera metoder.

Hur man blir av med mögel i husgrund

Undvik en fuktig husgrund

En husgrund kan drabbas av mögel av flera anledningar. Det kan exempelvis vara för att man har växter planterade precis intill grunden, vilket kan leda till att fukt transporteras in i grunden. Det kan också vara så att grunden inte håller tätt så att regnvatten tar sig in.

För att undvika problem med en fuktig grund, och förebygga problem med mögel, så kan det vara så att grundens skydd bör förbättras exempelvis genom dränering. Om detta inte är nödvändigt så finns det även andra sätt att få ned fuktnivåerna.

Avfuktning och sanering av mögel

Ett sätt att motverka fukt som tar sig in genom väggen i källaren, genom husets grund, är att använda sig av en avfuktare som transporterar bort fukten och hjälper till att hålla torrt och motverka mögel. En typ av grund som kan vara särskilt känslig för fukt och mögelproblem är en krypgrund. I anslutning till en krypgrund kan en så kallad sorptionsavfuktare användas som absorberar fukt. Tryck gärna på länken om du vill veta mer om avfuktning i Stockholm, Uppsala och Västerås.

Om det har gått så långt att man har fått problem med mögel kan det istället bli aktuellt med en mögelsanering. När mögelsaneringen sedan är utförd är det dock även viktigt att åtgärda grundorsaken till att möglet har börjat växa. Detta för att undvika fortsatta problem.

UAMS förebygger och åtgärdar mögel

För att undvika höga fuktnivåer i hemmet kan vi på UAMS hjälpa dig med fuktmätning och avfuktning. Vid angrepp av mögel utför vi även mögelsaneringar. Vi är verksamma i städer som bland annat Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight