FUKTPROBLEM

Hur förebygger/åtgärdar man mögel i toaletter/duschar?

Badrummet, med toalett och dusch, är ett utrymme i hemmet där särskilt mycket fukt förekommer och där man kan få problem med mögel. Det finns en del att tänka på när det gäller att förebygga att få problem med mögel i detta utrymme, samt när det kommer till att åtgärda problemen.

Hur får man bort mögel i toalett och dusch

Metoder att förebygga mögelproblem

I ett utrymme som toaletten och duschen bildas fukt på grund av rinnande vatten i samband med att man exempelvis tar en dusch eller ett bad. Om ventilationen inte är tillräckligt bra i badrummet kan fuktnivåerna bli allt för höga och mögel med tiden bildas. En annan anledning till att man kan få problem med mögel i badrummet är om man har fått en fuktskada. Det kan man exempelvis få om tätskiktet i väggarna är sönder och har sprickor.

Ett sätt att förebygga att man får problem med mögel i badrummet är att förbättra ventilationen så att den fukt som bildas inte blir kvar utan förs bort. Ett annat sätt är att se till att badrummet är i ett bra skick och renovera badrummet för att undvika att få problem med en vattenskada.

Om man har fått mögel som endast är ytlig och av liten omfattning kan man själv försöka få bort detta med olika metoder. Ett sätt är att skrubba kaklet med vatten och tvättmedel och en annan metod, på ytor som är av det hårdare slaget, är att tvätta med vinäger och vatten.

Ta reda på orsakerna till mögel i duschen

För att åtgärda mögelskador kan i vissa fall någon typ av mögelsanering bli aktuell. Mögelsaneringen ser till att få bort möglet, men det krävs fortfarande att man har orsakerna till varför man fått problem i åtanke och åtgärdar dessa.

Läs mer här om förebyggande åtgärder vid fukt och mögel.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight