FUKTPROBLEM

Varför är mögel farligt?

Anledningarna till varför man bör undvika mögel är flera. Det finns en rad hälsobesvär som kan förknippas med att man länge vistats i en miljö med mögel. Vilka besvären är skiljer sig från mögeltyp till mögeltyp och från person till person. Möglet tar även skada på material i hemmet, vilket kan innebära kostnader.

Varför är mögel farligt - tapet med svartmögel

Mögel kan påverka hälsan och hemmet

Att ha mögel i sitt hem är negativt och farligt både på det viset att det finns hälsobesvär som i vissa fall brukar sammankopplas med mögel samt att möglet har en negativ påverkan på, och bryter ned, sådant som trä, gips, tapeter och andra typer av material.

Det finns en del symptom som brukar kunna förknippas med att man bor i ett hem som har problem med fukt och mögel. Några exempel är hosta, nästäppa, irriterade ögon, olika typer av utslag och rodnad. Om man upplever besvär eller inte när man bor i ett hem med mögel kan bero på sådant som hur hälsan ser ut i övrigt samt under hur lång period som man har utsatts för möglet.

Mögel i ett hem kan resultera i att man måste sanera och byta ut det material som har angripits. Det finns därför anledningar att se till att försöka undvika att få problem med mögel i sin bostad. Eftersom mögel behöver tillgång till fukt är ett sätt att förebygga problem att se till att ventilationen i hemmet fungerar som den ska och det inte blir för fuktigt i hemmet.

Håll fukten nere i hemmet

Några andra tips för att hålla fuktnivåerna nere och undvika de problem som mögel kan ställa till med är att torka upp vatten i badrummet, använda köksfläkten vid matlagningen samt att försöka hålla en jämn temperatur i hemmet.

Läs mer här om hälsobesvär vid mögel

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight