FUKTPROBLEM

Varför växer mikroorganismer?

Mögel och bakterier avger sporer, toxiner samt ämnen i gasform som människor kan bli sjuka av. För att mikroorganismer som mögel och bakterier ska kunna växa i ditt hem i vårt verksamhetsområde Stockholm, Uppsala och Västerås med omnejd krävs det att förutsättningarna är rätt för organismernas tillväxt.

sanering av mikroorganismer

Mikroorganismer kräver särskilda förhållanden

Det finns ett antal parametrar som måste stämma för att förhållandena för tillväxt av mikroorganismerna ska vara gynnsamma i ett hem. För att undvika problem med mögel och bakterier är detta sådant som kan bara bra att ha i åtanke. Mikroorganismer behöver fukt, näring, syre och rätt temperatur för kunna livnära sig.

För att mikroorganismerna ska växa krävs fukt, men efter tillväxt överlever vissa arter länge utan fukt. Det krävs även organiskt material för att mikroorganismerna ska växa. De behöver organiskt material att ta sin näring från. Sådant material kan exempelvis vara trä, spån- och gipsskivor, asfaltboard, mineralull, sand, betong, linoleum, plast med mera.

Syre är något som de flesta mikroorganismer kräver, de kallas då aeroba, men det finns även de som inte tål syre, kallade anaeroba. Slutligen kräver mikroorganismerna även en särskild temperatur för sin tillväxt. Vilken temperatur som krävs skiljer sig dock från art till art. Den optimala temperaturen för en mikroorganism kan vara allt mellan 0 till 80 grader Celsius.

Sanering av mikroorganismer i Stockholm, Uppsala och Västerås

Om man vet vilka behov som mikroorganismer har för sin tillväxt kan det bli lättare att försöka undvika problem med mögel och bakterier i hemmet. Man kan exempelvis leta efter synliga tecken på sådant material som mikroorganismerna vanligen växer på samt hålla koll på fuktnivåerna i hemmet.

Om det visar sig att man har problem med någon typ av mikroorganism i hemmet finns det sedan en rad olika metoder för att sanera organismerna, metoder som vi på UAMS kan hjälpa dig i bland annat Stockholm, Uppsala och Västerås med. Kontakta oss gärna.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight