FUKTPROBLEM

Radonbesiktning i Stockholm - vad innebär det?

Att utföra en radonbesiktning i hemmet i Stockholm innebär att man får hjälp att undersöka radonhalterna i hemmet och var radonet finns för att kunna veta vad som ska göras åt problemen med för höga halter av radon.

Radonbesiktning i Stockholm

Det här är en radonbesiktning i Stockholm

Om man misstänker att man har höga halter av radon i hemmet så kan man utföra en radonmätning. Med hjälp av mätutrustning mäter man hur höga halterna är. Om man då upptäcker att det finns en förhöjd nivå av radon blir nästa steg att ta hjälp med en radonbesiktning.

En radonbesiktning i Stockholm innebär att en besiktning utförs i hemmet i flera steg som visar var radonet kommer ifrån. Vid en radonbesiktning görs först och främst en kontroll av sådant byggnadsmaterial i hemmet som kan tänkas ge ifrån sig radon. Därefter undersöks om det kan tänkas komma in radon från marken som omger huset. Slutligen så ser man även över ventilationen. Om ventilationen är undermålig finns nämligen risk för att radonet blir kvar och inte ventileras bort.

Beroende på var de höga radonhalterna visar sig finnas i hemmet utifrån en radonbesiktning blir sedan olika typer av radonsaneringar aktuella. Det kan exempelvis vara mekanisk ventilation, i form av till exempel ett mekaniskt ventilerat golv, en så kallad radonavskiljare för höga halter i vatten eller andra typer av lösningar för att få ned halterna av radon. Ytterligare ett alternativ är att man utför en tätning som hindrar markradon att komma in i huset.

Radonmätning och radonsanering i Mälardalen

Vi på UAMS är verksamma i Mälardalen i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala där vi hjälper våra kunder med både radonmätning och olika typer av radonsaneringar. Läs gärna mer om tjänsterna inom radonmätning och radonsanering och hör av dig för din hjälp inom radon.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight