FUKTPROBLEM

Symptom på hus med hälsobesvär?

Om man känner av symptom i ett sjukt hus eller inte är väldigt individuellt och beror bland annat på arvsanlag och det allmänna hälsotillståndet. Det finns dock ändå en rad hälsobesvär som brukar kunna vara sjukahus-relaterade. Har du att göra med ett hus med hälsobesvär?

Symptom på sjuka hus

Hälsobesvär och symptom vid sjuka hus

Bland de vanligaste hälsobesvären som kan tyda på ett sjukt hus finns olika slags allergier, onormal trötthet, astma, hosta, huvudvärk, upprepade infektioner, yrsel, nästäppa, irritation i ögon och näsa, hudirritationer, mag- och tarmproblem, slemhinneirritationer och ledvärk.

Om man känner av den här typen av hälsobesvär i ett sjukt hus eller inte är alltså något som kan skilja sig åt och vara individuellt. Förutom det personliga arvsanlaget och det allmänna hälsotillståndet hos en person kan det också bero på sådant som hur lång tid personen har varit utsatt för den skadade miljön, vilken typ av mögel som finns i miljön samt hur mycket mögel och bakterier som finns i utrymmet och som personen har utsatts för.

De ovan nämnda hälsobesvären kan alltså i vissa fall sammankopplas med sjuka hus, men de kan också ha andra bakomliggande orsaker. Om man känner igen sig i symptomen kan det därför vara bra att göra en utredning i hemmet för att ta reda på om det finns exempelvis mögel eller bakterier som kan ha en negativ påverkan i hemmet.

Förebygg sjuka hus och hälsobesvär

En mögelutredning med början i en mögelteknisk besiktning kan göras i ett hem om man har hälsobesvär som man misstänker beror på att man bor i ett sjukt hus.

Om man tycker sig ha en hög fuktnivå i hemmet, men inte misstänker problem med mögel, är en rekommendation ändå att försöka åtgärda detta genom exempelvis avfuktning för att undvika framtida problem med mögel och hälsobesvär kopplade till sjuka hus. Läs mer här om avfuktning.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight