FUKTPROBLEM

Hur kontrollerar man om det finns mögel och fukt när man ska köpa hus?

För att upptäcka problem med fukt och mögel i ett hus innan du ska köpa hus, så är det bra att vara uppmärksam på både synliga tecken samt lukten i huset. Om det finns misstanke om fukt och mögel kan UAMS sedan utföra en mögelteknisk besiktning.

Kontroll av lukt och mögel vid husköp

Undvik att köpa hus med lukt och synliga fukttecken

När du inför ett husköp utför en besiktning av det hus som du är intresserad av att köpa så är det alltså först och främst bra att tänka på lukten. Om du köper ett hus med en viss lukt, som exempelvis en unken eller frän lukt, kan det i värsta fall innebära problem med fukt och mögel i huset.

För att upptäcka fukt inför att man ska köpa hus så bör man också leta efter synliga tecken på fukt och mögel. Vid en överlåtelsebesiktning kan man ta hjälp av en besiktningsman för att se om det kan tänkas finnas besvär med fukt och mögel samt annat som påverkar husets skick. På det viset kan man undvika att köpa hus med fukt- och mögelskador som måste åtgärdas.

Ytterligare ett sätt att veta om det finns höga nivåer av fukt i en byggnad är att mäta fukten i de delar av hemmet som tyder på att vara särskilt fuktiga. Med en fuktmätning ser man om nivåerna ligger normalt eller är för höga. Vid höga fuktnivåer finns risk för framtida problem med mögel.

Mögelutredning och fuktmätning från UAMS

För att vara säker på om det finns problem med fukt och mögel i huset inför husköpet, om man har sett tecken på detta, så kan det sedan vara bra att fortsätta med utredning inom fukt och mögel.

UAMS är verksamma i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala och kan hjälpa till med både mögelutredningar och fuktmätningar. Har du frågor kring fukt när du ska köpa hus eller andra mögelutredningar, kontakta oss så berättar vi mer.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight