FUKTPROBLEM

Hur påverkar fukt och mögel din hälsa?

Det finns flera anledningar till att man bör försöka undvika att köpa ett hus där det finns höga fuktnivåer och mögelangrepp. En anledning är att fukt och mögel kan ha en negativ påverkan på hälsan hos dem som bor i huset.

Fukt och mögel är dåligt för häslan

Hälsobesvär på grund av fukt och mögel

Om man bor i ett hus där det finns problem med fukt och mögel skulle det kunna leda till flera slags hälsobesvär. Hur man påverkas av fukt och mögel eller om man gör det kan skilja sig från person till person, men det finns ändå en rad problem som ibland förknippas med fukt och mögel.

Att bo i ett mögelhus kan bland annat leda till allergier, irriterade luftvägar, irritation i ögon och näsa, hudutslag, magbesvär och annat. Den här typen av besvär kan rimligen ha andra bakomliggande orsaker än fukt och mögel, men i och med att de i vissa fall förknippas med sjuka hus kan det vara klokt att undvika att köpa ett mögelhus.

Upptäck fukt och mögel inför husköp

För att ta reda på om det finns mögel i en byggnad eller höga fuktnivåer, vilket ger en risk för mögel, kan en rad provtagningar göras. Mögeltester kan göras både av material samt av luften i huset. För att veta hur fuktnivåerna ser ut utförs en så kallad fuktmätning.

Den här typen av tester utförs vid vidare teknisk utredning om man vid besiktning av det hus som man har tänkt att köpa har upptäckt tecken på fukt- och mögelproblem.

Utredning och provtagning inom fukt och mögel

UAMS hjälper till med vidare tekniska utredningar och provtagningar i Mälardalen i städer som bland annat Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala. Hör av dig för att veta mer och boka din hjälp med utredning och provtagning av fukt och mögel.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight