FUKTPROBLEM

Hur tar man reda på om det finns problem med mögel innan husköp?

Att köpa ett hus innebär en stor investering och det är därför viktigt att se till så att man inte köper ett hus där det finns problem med mögel och fukt. Ta reda på om det finns problem med mögel i ett hus kan man göra genom en besiktning och eventuell vidare teknisk utredning. Med en besiktning kan man ta reda på om det finns mögel inför husköp.

Läs mer om husköp och besiktning Stockholm

Test för mögel innan husköp

Genomför besiktning inför husköp

Om man köper ett hus där det finns problem med mögel kan innebära att man måste lägga tid och energi samt pengar på att åtgärda problemen. Om man har köpt ett mögelhus finns det även risk för att de som bor i huset känner av möglet och lider av det, exempelvis genom huvudvärk, nästäppa, hosta och andra typer av besvär. Att se till att veta om det finns problem med mögel innan man gör ett husköp är därför viktigt.

När ett husköp ska genomföras utförs en så kallad överlåtelsebesiktning. Vid denna besiktning går man igenom huset får att ta reda på dess skick. Då kan man få reda på om det finns sådant som tyder på att det finns problem med fukt och mögel i huset.

Upptäck mögel inför husköp genom utredning

Om det finns tecken på problem med fukt och mögel kan man ta hjälp med en så kallad vidare teknisk utredning för att få reda på husets skick och bestämma sig för om man vill slutföra husköpet eller inte. Vid en sådan utredning görs provtagningar för att ta reda på vad det är som gör att det finns vissa symptom i hemmet.

Besiktning och utredning av fukt och mögel

UAMS gör mögelutredningar och mögelsaneringar i Mälardalen i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala. Läs mer om våra tjänster inom mögelteknisk besiktning och utredning och provtagning av mögel.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight