FUKTPROBLEM

Hur upptäcks mögel vid en besiktning?

I samband med att man ska köpa ett hus så ska en så kallad överlåtelsebesiktning göras. Vid en sådan besiktning kan man se om det tycks finnas tecken på problem med fukt och mögel i huset. Men hur går en sådan besiktning till och hur upptäcks mögel?

Upptäcka mögel vid besiktning

Mögel kan upptäckas vid okulär besiktning

Att bo i ett hem med mögel har flera negativa följder och därför finns det anledning att undvika att köpa ett hus som har fukt- och mögelproblem. Genom att utföra en besiktning av det hus som man har tänkt att köpa kan man sedan känna sig trygg med att man veta vad man köper, att man vet vilket skick som huset är i och vad som eventuellt behövs åtgärdas. När man ska köpa ett hus så måste man utföra den här typen av besiktning.

Vid besiktningen av huset kan alltså sådant som problem med fukt och mögel upptäckas. Om man tar hjälp av en besiktningsman så går det till på det viset att besiktningsmannen först och främst betraktar och går igenom alla de handlingar som tillhör huset. Därefter utförs en okulär besiktning av utrymmen i huset och det är vid denna som tecken på exempelvis fukt och mögel kan upptäckas.

Efter en besiktning kan det sedan bli aktuellt med en vidare teknisk utredning för att få reda på vilka mögelskador som egentligen finns i byggnaden. Vid en sådan vidare utredning utförs bland annat provtagningar på material som är angripet.

Vidare teknisk utredning av mögel

Upptäcker mögel i ett hus inför ett husköp gör man alltså först och främst genom en okulär besiktning och sedan även genom vidare teknisk utredning. UAMS hjälper kunder i bland annat städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala med vidare teknisk utredning. Läs mer om våra tjänster inom utredning och mögelteknisk besiktning.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight