FUKTPROBLEM

Hur väljer man besiktningsman?

I samband med att man ska köpa ett hus har man som köpare en skyldighet att ta reda på husets skick innan köpet. Detta kan man göra vid en överlåtelsebesiktning tillsammans med en besiktningsman. Hur väljer man besiktningsman? Till överlåtelsebesiktningen är det viktigt att använda en besiktningsman med rätt kunskaper och kompetens.

Besiktningsman för husköp

Välj kunnig besiktningsman inför husköp

Om man har otur så kan man köpa ett hus där det med tiden visar sig finnas olika typer av problem som måste åtgärdas. Exempelvis fuktskador och mögel kan leda till sanering, vilket man säkerligen inte hade tänkt sig inför ett husköp. För att undvika att köpa ett hus med den här typen av problem, och andra brister i huset, utförs alltså en överlåtelsebesiktning.

I samband med att man utför överlåtelsebesiktning med en besiktningsman är det viktigt att anlita en kunnig besiktningsman. För att hitta en besiktningsman med rätt kompetens kan det vara bra att fråga om sådant som utbildning, certifieringar och referenser. Det finns branschorganisationer som säkerställer att besiktningsmän har rätt erfarenhet och kompetens och att välja en besiktningsman som tillhör en sådan organisation kan därför innebära en trygghet. Ett exempel är Svenska Byggingenjörers Riksförbund.

Vidare teknisk utredning

Om man vid en besiktning av en fastighet ser att det möjligen finns fukt- och mögelproblem så kan man sedan fortsätta med vidare tekniska utredningar för att få reda på omfattningen. När man utför den här typen av utredningar är det en hjälp i beslutet om man ska köpa ett visst hus eller ej. Vid vidare utredning undersöks huset på flera sätt, bland annat med materialprover och luftanalyser.

Utredning inom fukt och mögel

Vi på UAMS utför utredningar inom fukt och mögel och hjälper dig gärna. Vi är verksamma i Mälardalen i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala. Hör av dig för din hjälp.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight