FUKTPROBLEM

Kan man besiktiga ett hus själv inför husköp?

Som köpare av ett hus har man en plikt att undersöka huset så att man vet vilket skick det är i innan man köper det. Men kan man besiktiga ett hus själv? Som privatperson får du besiktiga ditt hus själv, men om man inte själv anser sig ha de rätta kunskaperna kan det vara en god idé att ta hjälp med besiktningen.

Besikta hus själv innan husköp

Besiktiga huset själv eller med besiktningsman

Vid en besiktning inför ett husköp går man igenom husets alla delar för att se om det finns risker och brister i fastigheten. En besiktning kan man alltså göra själv men för att vara säker på att verkligen upptäcka eventuella problem i byggnaden gäller det att ha kunskaper om hus och huskonstruktioner. Om man inte har dessa kunskaper kan istället en besiktningsman användas till överlåtelsebesiktningen. Här kan du läsa mer om våra tjänster husköp och besiktning i Stockholm.

Även när man vänder sig till en besiktningsman för hjälp med en besiktning så är det klokt att se till att anlita en besiktningsman som har rätt kompetens. Bland annat kan det vara bra att fråga om utbildning, certifieringar och referenser.

Vid en besiktning med en besiktningsman utförs en genomgång av husets alla delar med allt från husets sockel, fasaden, fönstren, taket och vinden till alla utrymmen och rum inne i huset och marken i direkt anslutning till huset. Efter en genomförd besiktning får man sedan en rapport över husets skick.

Upptäck fukt och mögel med besiktning inför husköp

Att en besiktning går till på rätt sätt är viktigt bland annat för att man ska kunna upptäcka tecken på fukt och mögel som sedan kan undersökas vidare med utredning inom fukt och mögel.

UAMS utför utredningar inom fukt och mögel i Mälardalen i bland annat Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala. Läs gärna mer om tjänsterna inom fukt- och mögelutredning och hör av dig för din hjälp.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight