FUKTPROBLEM

Vad tittar man på vid en besiktning?

När man ska köpa ett hus ska en besiktning av huset genomföras innan man skriver på kontraktet. Detta kan göras med hjälp av en besiktningsman. Vid en överlåtelsebesiktning går man igenom hela husets utrymmen i flera steg. Vad tittar man på vid en besiktning?

Vad tittar man på i husbesiktning

Besiktning av husets alla delar

När man tar hjälp av en besiktningsman för att utföra en överlåtelsebesiktning inför ett husköp går besiktningsmannen först och främst igenom dokumentation som rör huset. Det kan vara sådant som ritningar och beskrivningar av fastigheten. Därefter undersöks alla delar av huset.

Vid besiktningen tittar man bland annat på husets sockel, fasaden, fönstren, taket, vinden samt alla utrymmen och rum inne i huset. Även marken runt omkring huset ses över. Efter en genomförd besiktning skrivs en rapport över besiktningen där de risker och brister som eventuellt finns tas upp.

För att känna sig trygg med att man får en väl utförd besiktning är det rimligen bra att tänka på att använda sig av en besiktningsman med rätt kompetens och utbildning.

Utredning efter besiktningen

I rapporten från besiktningen kan det föreslås av besiktningsmannen att vidare utredningar behövs. Vid sådana undersökningar ser man över de tecken på exempelvis problem med fukt och mögel som man har hittat i byggnaden. Genom vidare tekniska utredningar kan man fastställa om det finns problem och i sådana fall utsträckning av problemen. Man får även reda på vilka åtgärder som kan tänkas behövas.

UAMS utreder fukt och mögel

Genom att väl undersöka den fastighet som man är intresserad av att köpa kan man undvika att köpa ett hus med fukt och mögel. UAMS gör utredningar inom fukt och mögel i Mälardalen i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala.

Läs mer om utredning och tjänster som provtagning och fuktmätning och hör av dig för din hjälp att upptäcka fukt och mögel.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight