FUKTPROBLEM

Hur får man bort dålig lukt i källare?

Om man har problem med fukt och mögel i en källare kan det ha en påverkan på lukten i källaren. Hur får man bort dålig lukt? För att få bukt med detta finns det olika typer av åtgärder beroende på vad som orsakar besvären med dålig lukt i källaren.

Dålig lukt i källare

Fukt kan ge dålig lukt i källare

Problem med fukt i en källare kan man få på flera sätt. Det kan bero på att fukt kommer in genom väggen utifrån eller upp genom golvplattan. Det kan också bero på att man har haft ett vattenläckage, exempelvis i ett rör i väggen. Beroende på vilka problem som finns som påverkar lukten i källaren kan olika åtgärder alltså behövas.

Om man har haft ett läckage kan det vara så att man har fuktskadat material som möjligen har angripits av mögel. Vid sådana fall kan en sanering av det skadade materialet behövas. Om det istället handlar om att fukt kommer in utifrån kan man i vissa fall få ned fuktnivåerna med hjälp av någon typ av avfuktare.

Läs mer om du är intresserad av avfuktning i Uppsala, Stockholm och Västerås

Ytterligare ett sätt att få bukt med fukt som kommer nedifrån marken under golvet är att installera ett mekaniskt ventilerat golvsystem. Ett ventilerat golv har ett system som leder bort fukt och andra emissioner. På det viset kan man undvika att fukten leder till problem, som mögel.

UAMS åtgärdar fukt och mögel

Det finns alltså ett flertal lösningar om man har dålig lukt i källaren. Viktigt är att ta reda på vad lukten beror på för att sedan kunna välja rätt åtgärder. Bland annat kan man utföra en fuktmätning för att få reda på nivåerna av fukt. UAMS arbetar med utredningar och saneringar inom fukt och mögel i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala.

Läs om våra tjänster inom fuktmätning, avfuktning och mekaniskt ventilerade golv.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight