FUKTPROBLEM

Hur mäter man fukt i källaren?

Höga fuktnivåer i hemmet kan i värsta fall leda till att man får mögelangrepp. Det är därför viktigt att hålla fuktnivåerna nere om de är för höga. Ett sätt att veta om man har höga fuktnivåer i källaren är att ta hjälp med att mäta fukt i källaren. Men hur mäter man fukt i källaren?

Mät fukt i källaren

Ta reda på fuktnivån i källaren med fuktmätning

Om man upplever att man har en källare som är särskilt fuktig kan man alltså ta hjälp med att mäta fukt i källaren. När man utför fuktmätning får man med en fuktmätare reda på om fuktnivåerna i källaren, eller en annan del av hemmet, ligger på en normal nivå eller om de är för höga. Om fuktnivåerna är höga kan det finnas anledning att göra något åt detta för att undvika att man får problem med mögel.

Ett sätt att få ned fuktnivåerna i en källare och andra utrymmen är att använda sig av en avfuktare som suger upp luften och absorberar fukt. Det finns olika typer av avfuktare som är att föredra i olika utrymmen. Två exempel är sorptionsavfuktare och kylavfuktare.

Vi erbjuder avfuktning i Stockholm, Uppsala och Västerås.

Ett annat sätt att motverka fukt, som kommer upp från golvplattan, är att montera ett så kallat mekaniskt ventilerat golv. I den ventilerade golvet finns ett inbyggt system som möjliggör för fukten att transporteras bort istället för att ha en negativ påverkan.

Fuktmätning, mögelsanering och andra tjänster

Genom att mäta fukt i källaren kan man alltså få reda på om källaren har för höga fuktnivåer för att kunna göra något åt detta innan fukten ställer till med problem. Om det istället redan finns angrepp av mögel i källaren så kan en mögelsanering behövas.

UAMS är verksamma i Mälardalen i exempelvis Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala och hjälper dig gärna. Läs mer om våra tjänster inom fuktmätning och mögelsanering.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight