25 januari 2019

Ventilerade golv från flera olika leverantörer

edan en tid tillbaka har vi en ny tjänst som vi erbjuder i vårt arbete med att hålla inomhusmiljöer torra och trygga att vistas i. Vi erbjuder nu ventilerade golv från en rad olika leverantörer.

mekaniskt ventilerade golv mot fuktLäs även mer här

Flera typer av ventilerade golv

Ventilerade golv är en bra metod om det finns problem med sådant som fukt från marken som går upp i golvplattan, radon från marken eller andra typer av emissioner som tar sig upp från marken in i huset. Ett ventilerat golv är ett golv som med olika konstruktioner monteras så att det blir ett mellanrum mellan innegolvet och golvplattan. Där kan man sedan ventilera bort fukten, radongasen och annat som det kan finnas problem med.

Det finns flera olika typer av ventilerade golv och vilket som passar bäst beror på förutsättningarna där golvet ska installeras. Vi arbetar alltså med olika typer av ventilerade golv från flera leverantörer. Bland dessa finns Nivell System, Optivent, Subfloor och Granab.

Vissa av golven är byggda på ett sådant sätt att innegolvet monteras ovanpå golvplattan med ställskruvar som går att anpassa efter nivåskillnader i plattan. Därefter ventileras kanalsystemet som bildats i mellanrummet ned mot golvplattan. Bland golvsystemen finns även golv som är uppbyggda med en så kallad fuktspärrsmatta med spalter där luften flödar fram och håller fukten borta.

Välj rätt ventilerat golv

En fördel med ventilerade golv är även att de kan användas för att skynda på en torkning i samband med nybyggnation eller efter ett vattenläckage.

Den nya tjänsten som vi erbjuder, med ventilerade golv, är alltså ett effektivt sätt att hålla fukten borta inomhus. Vilket golvsystem man ska välja beror som nämnt dock på det enskilda fallet och de enskilda behoven. Kontakta oss gärna för att veta vad som passar bäst i just ditt hem.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight