TJÄNSTER

Mögel och Bakterier

Mögel och bakterier

Definition av mögel

Att få problem med mögel och bakterier i hemmet är negativt på flera vis och något som det finns flera anledningar att undvika. Men vad är egentligen mögel och bakterier? Här nedan följer en definition av mögel och bakterier.

Det här är mögel och bakterier

När man talar om mögel i byggnader menar man vanligen mikrosvampar och vissa bakterier. Dessa kan etablera sig på byggnadsmaterial och ställa till med problem både för konstruktionen i huset samt för dem som bor i huset. Det finns ett flertal hälsobesvär som kan sammankopplas med att man bor i ett så kallat sjukt hus. Läs mer här om hälsobesvär

Bakterier och mögelsvampar är skilda typer av organismer. En gemensam egenskap som de har är dock att de saknar klorofyll och därför inte kan tillverka sin egen näring, som växterna gör vid fotosyntesen. Dessa mikroorganismer är beroende av annat organiskt material för näring och för energi. Näring får de genom att bryta ner dött organiskt material. I naturen har de därför en viktig roll i kretsloppet.

Mikroorganismerna växer inte i luften utan på material, men frigörs till luften på olika sätt. Luften innehåller därför alltid en mängd mikroorganismer. För att möglet ska börja växa på material i hemmet krävs att förhållandena är gynnsamma för mikrosvamparna. Mögel behöver exempelvis fukt och syre samt alltså ett organiskt material att växa på.

Sanering av mögel och bakterier i Stockholm, Uppsala och Västerås

Det finns många typer av mögel och bakterier som man kan få problem med och bakgrunden till problemen kan också vara flera typer av anledningar med allt från en vattenläcka till att ventilationen inte för bort den fukt som bildas i hemmet. Vi sanerar sådant som mögel och bakterier, radon, PCB och annat med ett flertal metoder i bland annat Stockholm, Uppsala och Västerås.

Läs gärna mer även här om mögel och bakteriers arter och symptom.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight