FUKTPROBLEM

Vad har man för ansvar att undersöka fukt och mögel när man ska köpa hus?

När man ska köpa hus så har man som köpare själv ett ansvar att gå igenom huset för att veta vilket skick det är i. Detta kan göras med en besiktning inför husköpet i Stockholm, eller annan ort. Genom att undersöka huset kan man undvika att köpa ett hus med mögel.

Köpa hus och mögel - vems ansvar?

Utför en besiktning inför ditt husköp

Inför ett husköp har du själv alltså ett ansvar att ta reda på husets skick, vilket kallas för att du har en undersökningsplikt. Att köpa ett hem där det finns problem med fukt och mögel kan leda till att man måste lägga extra pengar på att ta bort mögel, vilket man säkerligen inte hade tänkt sig inför husköpet.

För att känna sig trygg med att man inte köper ett hus med fukt och mögel eller andra problem ska en så kallad överlåtelsebesiktning genomföras. Man kan då ta hjälp av en besiktningsman som går igenom huset och ser över viktiga delar av hemmet. Utöver att leta efter synliga tecken så har besiktningsmannen även husets lukt i åtanke. Om man köper ett hus med en lukt så kan det tyda på att det finns fukt och mögel.

Om du under besiktningen inför husköpet i Stockholm, eller en annan ort i vårt verksamhetsområde, upptäcker sådant som kan tyda på att det finns problem med fukt och mögel så kan man fortsätta med vidare utredningar som en mögelteknisk besiktning.

Mögelteknisk besiktning och mögelsanering från UAMS

Vi på UAMS åtgärdar sjuka hus runt om i Mälardalen med städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala. Hör gärna av dig för att veta mer samt för att boka in din hjälp med allt från utredning och mögelteknisk besiktning till mögelsaneringar.

Se också gärna mer om besiktning vid husköp samt hur du kollar fukt före husköpet.

Vill du veta mer, kontakta oss så hjälper vi dig

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight