15 december 2020

Att leva i mögel innebär hälsorisker

Att leva i ett hus med fukt och mögel kan innebära en rad risker. En utav farorna med att vistas i ett mögelhus är att det kan påverka hälsan negativt. Därför är det viktigt att man genomgår en mögelutredning och sanering så att man får bukt på problemet.

Läs om att köpa mögelhus

Symptom vid mögel

Att befinna sig i ett hus med mögel under en längre period innebär en stor risk på det viset att det finns hälsobesvär som brukar sammankopplas med mögel. Mögel har även en negativ påverkan på, och bryter ned, sådant som trä, gips, tapet och annat material. Något som kan bli kostsamt att reparera.

Bland de hälsobesvär som är mest förekommande är trötthet, irriterade luftvägar med hosta och astma, irriterade ögon och näsgångar och irritationer på huden. Om man känner av den här typen av symptom eller ej kan bland annat bero på vilka problem som finns i huset och hur länge som man utsätts för dem. Oavsett vilket så finns det goda anledningar till att undvika fukt och mögel i hemmet.

Utredning inom fukt och mögel

Mögel i ett hem kan resultera i att man måste sanera och byta ut det material som har angripits. Det finns därför all anledning till att försöka undvika att få problem med mögel i sin bostad. Ett sätt att förebygga mögel är att kontrollera sin ventilation eller få hjälp med avfuktning i Stockholm, Västerås & Uppsala.

Om man misstänker att det redan finns angrepp av mögel i hemmet kan det vara bra att ta hjälp med en utredning för att se om sådant är fallet. UAMS utför mögelutredningar i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.


UAMS önskar en god jul

Såhär i december vill vi på UAMS passa på att tacka alla kunder för det gångna året och vi önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight