16 augusti 2021

Avfuktning i Stockholm, Uppsala och Västerås

Det finns flera aspekter att ta hänsyn till om man vill förebygga fukt i sin bostad.

Man bör börja med att ta reda på orsaken till att fukten uppstår. Fuktskador kan uppstå av olika anledningar, exempelvis av ett gammalt läckage som inte riktigt har blivit åtgärdat. Om man inte tar tag i orsaken till skadorna finns det risk att skadorna återuppstår. UAMS hjälper dig med avfuktning i Stockholm, Uppsala och Västerås.

UAMS hjälper bland annat fastigheter med avfuktning men även vid fukt i krypgrund i Stockholm, Uppsala och i Västerås.

Avfuktning – Se till att hålla huset torrt

Det är viktigt att hålla sitt hus torrt. Om huset har höga fuktnivåer finns det risk att mögel uppstår. Se därför till att inspektera huset så att fuktnivåerna är låga, speciellt på vinden och i krypgrund. Det är även viktigt att våtutrymmen som tvättstuga och badrum har en effektiv ventilation.

Visar det sig att platserna redan har problem med fukt, bör en besiktningsman eller fuktsanerare kopplas in för att kunna hjälpa dig. UAMS erbjuder en hel del olika tjänster inom avfuktning.

Fukt – Vad innebär det?

Fukt innebär att vattenånga har bildats som vi inte kan se med det blotta ögat. För att mäta fukt använder man ett mått som kallas för RF vilket står för relativ fuktighet. Detta gör att man kan mäta hur mycket fukt det finns jämfört med luftens temperatur. Om det finns över 70 % RF utvecklas mögel. Mögel är skadligt för hälsan och sätter sig i både bohag och kläder. Man brukar oftast märka av möglet på grund av sin speciella doft.

Se till att utföra en avfuktning i hemmet om du har problem med mögel. UAMS har en lång erfarenhet av dessa typer av tjänster och hjälper dig gärna med detta. Besök vår huvudsida UAMS för att läsa mer eller för att hitta våra kontaktuppgifter.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight