26 oktober 2020

Boka in höstens avfuktning!

Vi på UAMS erbjuder en rad olika tjänster, däribland montering av avfuktare, som finns i flera olika modeller. Det bästa du kan göra för att förhindra mögel är att förebygga fuktskador genom att inspektera ditt hus och se till att det är rent och torrt på vind och i krypgrund.

Läs mer om våra tjänster inom avfuktning i Stockholm, Uppsala och Västerås

Avfuktning som förebyggande åtgärd

Misstänker du någon form av fuktskada i din bostad bör avfuktning ske snarast möjligt för att undvika komplikationer som till exempel mögel, men även för att fukten inte ska ställa till med fler skador än vad som kanske redan skett. Det finns mängder av olika typer av avfuktare, som både monteras och används fristående beroende på var fukten har uppstått någonstans. Vi på UAMS är specialister på avfuktning och alla våra tjänster utförs av en kunnig och kompetent personal.

Avfuktning i krypgrund

Anledningen till att avfuktaren ofta placeras i krypgrunden beror på att det är just där mest fukt finns. En krypgrund kan förklaras som en vidareutvecklad torpargrund, men som ständigt ventileras. Fukt kan därför ta sig in med hjälp av luften, men också genom marken eller via bristande stuprör och dylikt. På grund av det uppstår det lättare fuktskador i en krypgrund, och det är därför rekommenderat att med jämna mellanrum kontrollera om tecken på fuktskador finns. Om det gör det, gäller det att så fort som möjligt installera en krypgrundsavfuktare för att minska risken för både mögel och rötskador.

En sorptionsavfuktare fungerar genom att dra till sig fuktig luft och därefter absorbera den. Det som blivit absorberat kan efter en stund värmas ut ur avfuktaren, vilket gör att metoden är en av de absolut bästa eftersom att avfuktaren då kan absorbera fukt från ouppvärmda hus, krypgrund och vindar.

UAMS - experter på avfuktning

Tveka inte på att höra av dig om du behöver hjälp med frågor som rör fuktskador eller annat underhållsarbete. Vår personal är både kunnig och erfaren inom sin bransch och tar sig alltid an arbetsuppgifterna på bästa tänkbara sätt.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight