29 maj 2019

Det här är en fuktutredning

Att ha höga nivåer av fukt i hemmet kan leda till bland annat fuktskador och mögel. För att undvika detta och kunna åtgärda problemen innan de blir för stora är en fuktutredning ett bra alternativ.

Fuktmätning besiktning och återställning

Läs mer också här om fuktutredning.

Mätning av fukten i hemmet

Höga fuktnivåer i hemmet kan tyda på flera saker. Det kan röra sig om att fukt kommer in utifrån, att konstruktioner som ventilationen inte fungerar som den ska eller att det finns en vattenläcka någonstans i hemmet. När det är mycket fukt så trivs mikrosvampar, eller mögel, bra. För att undvika att få mögel, men också fuktskador i hemmet, så finns det all anledning att försöka åtgärda problemen med höga fuktnivåer.

Med en fuktutredning i hemmet kan man ta reda på om det finns ett läckage i hemmet eller om ett visst utrymme är särskilt fuktigt. Det går till så att man mäter nivåerna av fukt i hemmet, vid en så kallad fuktmätning.

När man med hjälp av fuktutredningen fått reda på hur fuktnivåerna i hemmet ser ut kan man sedan åtgärda eventuella problem. Beroende på vilket utrymme som det gäller i hemmet finns då olika lösningar. Bland annat kan man förbättra ventilationen eller montera ett så kallat mekaniskt ventilerat golv om det gäller en fuktig golvplatta.

Fuktutredningar, mögelsaneringar och andra tjänster

Efter att man har utfört en fuktutredning i hemmet kan det vara bra att fortsätta med andra typer av prov för att se om man eventuellt har problem med mögel. Om det visar sig att man bor i ett hem med fuktproblem finns det nämligen risk att mögel kan ha bildats och att åtgärder behövs tas.

UAMS utför fuktutredningar och mögelsaneringar runt om i Mälardalen i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala. Kontakta oss gärna för att veta mer.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight