29 juli 2019

Det här är mögel

Att man kan få mögelproblem i hemmet är allmänt känt, men något som kanske inte alla är medvetna om är vad mögel egentligen är för något och hur man kan undvika att få problem med mögel i hemmet. UAMS arbetar med att förebygga mögel i bland annat Stockholm, Uppsala och Västerås.

mögel och bakterier

Läs mer även här om mögel

Så undviker du mögel i hemmet

Mögel kan om man har otur börja växa på material i hemmet. Det som man kallar för mögel är mikrosvampar och olika typer av bakterier. Dessa har gemensamt att de får näring genom att växa på organiskt material som det också då sliter ned. För att man ska få mögelproblem i hemmet krävs det att det är rätt förutsättningar för att möglet ska kunna växa.

För att möglet ska kunna växa krävs alltså först och främst ett material att växa på. Sedan behöver möglet också en fuktig miljö. Beroende på vilken typ av mögel som det gäller så krävs också särskilda temperaturer för att möglet ska kunna växa.

För att undvika att få mögelproblem i ditt hem i Stockholm, Uppsala eller Västerås är det bra att vara medveten om vad som krävs för att möglet ska utvecklas. Eftersom möglet kräver en fuktig miljö är det bra att se över de delar av hemmet som är speciellt fuktiga och se till så att fukten förs bort och inte blir kvar i utrymmet.

UAMS hjälper till med avfuktning och mögelsanering

Om det finns problem i de delar av ditt hem i Stockholm, Uppsala eller Västerås där det förekommer särskilt mycket fukt kan du höra av dig till UAMS för att få hjälp med förebyggande åtgärder, som avfuktning. Om möglet har fått fäste i hemmet så hjälper vi även till med mögelsanering med flera olika typer av metoder.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight