20 januari 2020

Detta behöver mögel för att växa

Att man kan drabbas av mögel i hemmet är allmänt känt, men vilka förhållanden krävs egentligen för att möglet ska växa och spridas? Genom att hålla koll på vad möglet behöver för att kunna växa kan man se till att minska riskerna för ett angrepp.

Undika att köpa hus med mögel

Läs mer även här om mögel och mögelsanering

Mögel behöver bland annat fukt

Om man bor i ett hem där det finns mögel kan det om man har otur ha en negativ påverkan både på det angripna materialet samt på hälsan hos dem som dagligen befinner sig i huset. Att undvika ett mögelangrepp i hemmet i Stockholm, Uppsala, Västerås eller annan ort i vårt verksamhetsområde är därför viktigt.

Genom att hålla koll på vad mögel behöver för att kunna växa så kan man själv medvetet försöka minska riskerna för problem med mögel. För det första kräver mögel en fuktig miljö. Mögel behöver också ett organiskt material som det kan få fäste i och växa på. Det kan till exempel vara material bestående av trä, betong, plast och andra typer av material.

Slutligen behöver också många typer av mögelsorter syre samt rätt nivå på värmen för att kunna växa. Vilken värme som krävs skiljer sig beroende på vilken typ av mögel som det rör sig om.

Utredning och mögelsanering av UAMS

För att kunna minska riskerna med angrepp av mögel som kan kräva en mögelsanering i hemmet i Stockholm, Uppsala, Västerås och andra städer i Mälardalen kan man bland annat försöka se till att undvika ett fuktigt hem. Om misstanke om mögel finns kan det vara bra att ta hjälp med en mögelutredning för att se vilken typ av problem som finns i hemmet samt i vilken omfattning. UAMS utför både mögelutredning och mögelsanering runt om i Mälardalen. Hör gärna av dig.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight