28 oktober 2019

Detta innebär luktsmitta i hemmet

Något som man kan drabbas av i sitt hem om man har otur är så kallad luktsmitta. Men vad menar vi egentligen när vi säger att ett hem i vårt verksamhetsområde, med städer som Stockholm, Uppsala och Västerås, är luktsmittat?

Läs mer också här om mögel, bakterier och luktsmitta

Luktsmitta i hemmet

Luktsmitta från fukt och mögel

Om förutsättningarna är de rätta för mögel så kan man ha oturen att det får fäste i delar av hemmet. Mögel och mikrobiella bakterier behöver bland annat fukt för att kunna växa och spridas. Den här typen av skador i hemmet kan också föra med sig andra slags problem som exempelvis luktsmitta.

Luktsmitta innebär att fukt och mögel i huset ger ifrån sig en lukt som tar fäste i material i hemmet som egentligen inte är skadat i sig. Det kan till exempel vara kläder som drabbas av luktsmitta. Luktsmittan kan också bära på gifter som påverkar material i hemmet.

Ibland så kan det vara så att man upplever att det finns en viss lukt i hemmet utan att veta vad det beror på. Då kan det vara bra att ta hjälp med en mögelutredning för att se om det finns material i hemmet som är skadat av fukt och mögel. Först när man har upptäckt skadorna vet man vad som måste göras för att åtgärda dem.

Mögelutredning och mögelsanering

Misstänker du att ditt hem är drabbat av luktsmitta på grund av fukt och mögel? Vi på UAMS hjälper våra kunder, i städer som bland annat Stockholm, Uppsala och Västerås, med både utredningar som fuktmätningar och mögeltekniska besiktningar samt sanering av material som är skadat av fukt och mögel. Läs gärna mer om våra tjänster här på vår hemsida och hör av dig för din hjälp med mögelutredning eller mögelsanering i ditt hem.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight