20 november 2020

Förebyggande åtgärder vid fukt

Just nu befinner vi oss nu i sluttampen av hösten och snart väntar mörker, kyligare dagar och nederbörd i form av snö och regn. Såhär års är fuktigheten som högst vilken kan medföra att man får problem med fukt i sin bostad. Om det finns för höga fuktnivåer i hemmet kan det leda till att man får problem med mögel. För att undvika mögel i ditt hem i Stockholm kan det vara nödvändigt att se över sin ventilation eller om så är nödvändig: installera en avfuktare.

Avfuktning i Stockholm, Uppsala och Västerås

Ventilation och avfuktning

Det finns vissa delar av ett hem där mögel har en större benägenhet att bildas. Dessa utrymmen är där fuktigheten generellt är större av olika anledningar. Några exempel på sådana utrymmen är badrummet, vinden och köket. För att undvika mögel i ditt hem kan det alltså vara bra att se över och förbättra ventilationen vid dessa områden. Med ett ventilerat hem ökar chansen att man kan undvika problem med mögel. Om man är osäker på om de åtgärder som utförs är tillräckliga kan det vara bra att kontakta ett professionellt företag.

Installation av avfuktare

För att komma tillrätta med fuktproblem i en bostad kan man ta hjälp med avfuktning och få en kylavfuktare installerad. När luften leds in i kylavfuktaren kommer den att kylas ned. Resultatet blir att vattnet kondenseras och kan fångas upp till avlopp eller behållare som sedan töms. Luften blir sedan åter torr och varm. Vi på UAMS erbjuder tjänster för sunda fastigheter, bland annat avfuktning i Stockholm, Västerås och Uppsala.

När fukten leder till mögel

Fukt som inte åtgärdas kan i värsta fall leda till mögelproblem. Då är det viktigt att man tar tag i problemet för att inte riskera hälsoproblem. Misstänker du att ditt hem har uppkomst av mögel? Kontakta oss idag så berättar vi hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med en eventuell mögelsanering.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight