23 mars 2020

Hälsorisker kan finnas med fukt och mögel

Det finns många anledningar till att man rimligen vill undvika att bo i ett hem där det finns problem med fukt och mögel. En av anledningarna är att ett så kallat sjukt hus i värsta fall skulle kunna påverka hälsan hos dem som bor i huset negativt.

hälsorisker vid fukt och mögel

Läs mer också här om hälsobesvär relaterade till sjuka hus

Symptom vid fukt och mögel

Ett sjukt hus är ett hus där det finns symptom som man som människa känner av när man vistas i byggnaden. Det kan exempelvis vara fuktskador och mögel som påverkar de som bor i huset. Om man påverkas negativt av att bo i ett hem med höga fuktnivåer och mögel eller hur mycket man påverkas kan dock skilja sig åt från person till person.

Det finns ändå en rad hälsobesvär som ibland brukar kunna kopplas samman med att en person bor i ett hem där det finns sjuka-symptom. Bland de hälsobesvär som är de vanligaste finns allergier av olika typer, att man känner sig tröttare än i normalfallet, irriterade luftvägar med hosta och astma, irriterade ögon och näsgångar, irritationer på huden och annat.

Om man känner av den här typen av besvär eller ej kan bland annat bero på vilka problem som finns i huset och hur länge som man utsätts för dem. Oavsett vad så finns det anledningar till att undvika fukt och mögel i hemmet.

Utredning inom fukt och mögel

Om man misstänker att det finns problem med höga nivåer av fukt samt angrepp av mögel i hemmet kan det vara bra att ta hjälp med en utredning för att se om sådant är fallet. UAMS gör utredningar inom fukt och mögel i städer som Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping. Hör av dig för att veta mer och boka din hjälp.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight