14 april 2021

Har du mögelproblem?

2021-04-14 Mögelproblem är ganska vanligt och dem flesta människorna drabbas någon gång av det. Det går att motverka mögelproblem med rätt kunskap.

Mögelproblem

Möglet kan ha en negativ påverkan både på de som bor i hemmet och på det angripna materialet därför är det viktigt att möglet saneras. Först måste man dock veta vad orsakerna kring mögelproblem uppstår av. Vanligaste orsakerna för att mögel ska uppstå är ifrån: 

  • Läckage, exempelvis från tak, diskmaskin, fönster, tvätt.  
  • Hög luftfuktighet, exempelvis bristfällig ventilation – kondens på kalla ytor 
  • Otäta diffusionsspärrar i byggnaden, fuktspärrar i bad/ duschrum 
  • Det kan även bero på att byggkonstruktionen är felaktig, exempelvis dåliga materialval 

Mögelproblem kan vara skadligt för hälsan 

Enligt forskning är mögel skadligt för hälsan. Det är framförallt luften som påverkas av mögelsvamparna. Denna hälsofarliga luft kan snabbt sprida sig till olika delar av en bostad. Mögelsvampar är skadligt för både människor och djur. Om man andas in det kan exempelvis andningsproblem men även allergier uppstå. Andra skador som möglet kan orsaka är huvudvärk, hosta, snuva, klåda och trötthet.  

UAMS hjälper dig med mögelproblem 

Det är inte alltid lätt att hitta vart ifrån i hemmet möglet kommer ifrån. Det man kan kika efter på egen hand är vanliga ställen mögel kan uppstå på. Det är vanligt att mögel dyker upp på fuktiga ställen i bostaden som exempelvis på vinden och i anslutning till våtutrymmen. Om man tar tag i detta på egen hand utan att ha någon erfarenhet av detta sedan tidigare kan det gå fel och skadorna kan bli allt för stora. Detta kan leda till att man behöver göra stora renoveringar vilket kan bli kostsamt. Vi på UAMS hjälper dig med att utföra mögelutredningar och mögelsaneringar i Stockholm, Mälardalen, Enköping och Uppsala med omnejd.  

Hör av dig till oss så hjälper vi dig! 

Vill du läsa mer om mögelproblem? Klicka på länken för att ta dig vidare. 

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight