20 december 2018

Lösullsisolering är ett miljövänligt val

Att vara medveten om miljön och ta sitt ansvar för att minska energiförbrukningen är viktigt både för företag och för privatpersoner.

Lösullsisolering är ett val när man ska isolera i sitt hem som får ned hemmets energiförbrukning och också då även belastningen på miljön.

Lösullsisolering sparar på energiförbrukningen

När man ska isolera sitt hem, exempelvis på vinden, finns det flera val att välja mellan. Ett val är någon typ av isolering som kommer som skivor som monteras sida vid sida. Ett annat val är alltså lösullsisolering. Det finns olika slags lösullsisolering som är bra på olika vis. Några exempel är isolering av glasull, stenull och cellulosa.

En anledning till varför lösullsisoleringen kan ses som ett val som är miljövänligt är alltså att kostnaderna för uppvärmningen minskar efter att man har isolerat med lösullen. I och med att lösullsisoleringen kommer i en lös form och inte i skivor eller plattor kan isoleringen tas sig in i även de minsta utrymmena och täppa till. Det finns inte heller några skarvar som det finns när isoleringsskivor monteras. På det viset minskas riskerna för att värmen försvinner ut och att mer energi än nödvändigt krävs för uppvärmningen.

Lösullsisoleringen kan användas till många olika typer av ytor i ett hus med allt från vind, golv och väggar till våta och fuktiga utrymmen som exempelvis ett badrum. Det går även relativt snabbt att isolera med lösullen.

isolering

Hjälp att välja rätt typ av lösullsisolering

Vilken typ av den energibesparande lösullsisoleringen som ska användas beror på vilken yta som ska isoleras och även på behoven i det specifika huset. För att hitta rätt val är det därför bra att höra av sig till en firma för att få hjälp med att välja rätt typ av lösullsisolering. Kontakta oss gärna för hjälp med lösullsisolering.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight