16 augusti 2021

Radonmätning i Stockholm

Om du misstänker radon i hemmet bör du ta tag i problemet direkt.

Det finns flera olika orsaker till att radon är farligt. Radon är en osynlig och luktfri gas och kan finnas i både inomhusluft och i dricksvatten. Det enda sättet man kan ta reda på om man har radon hemma är genom en radonmätning som visar hur höga radonvärden man har. Vi på UAMS hjälper dig med radonmätning i Stockholm, Västerås och Uppsala.

Bo säkrare genom en radonmätning

Se till att utföra en radonmätning för att undvika hälsorisker. Enligt SSM finns det närmare 500 000 bostäder i Sverige som har höga halter av radon. För att åtgärda radonproblemet bör en radonmätning utföras i både småhus och i lägenheter med markkontakt eller med blå lättbetong. Radon har en negativ påverkan på vår hälsa och är enligt forskning den vanligaste orsaken till att människor drabbas av lungcancer efter rökning. Detta beror på att radon och radondöttrar följer med luften in i luftrör och lungor när vi andas in. Ju längre man befinnes sig i ett hus med radon desto högre halter utsätts man för och därmed blir risken större.

Ta reda på vart ifrån radonet kommer

För att säkerhetsställa platsen radonet kommer ifrån bör en radonmätning göras. Vi på UAMS hjälper dig med att utföra radonmätningar så att problemet blir åtgärdat på ett effektivt och rätt sätt. Tack vare vårt mätinstrument kan vi se om radonet kommer ifrån byggnadsmaterialet. Vi kan även se om det läcker in jordluft i huset. Vi ser sedan till att komma med åtgärder som sänker radonhalten under riktvärdet, som är 200 Bq/ m³.

Radonmätning i Stockholm, Västerås och Uppsala

Vi på UAMS utför radonmätning i Stockholm, Västerås och i Uppsala. Vi hjälper dig från början till slut. Se till att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Du kan även läsa mer kring radon och radonmätningar här.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight