22 november 2018

Så åtgärdas fukt i din krypgrund

Det finns särskilda delar av ett hus som är extra benägna att drabbas av problem med fukt.

Ett sådant område är en krypgrund och att undvika allt för mycket fukt vid grunden är viktigt, men vad kan då egentligen göras åt en hög fuktnivå i en krypgrund?

Fuktig krypgrund av flera anledningar

Det finns olika typer av ventilationssystem som kan användas i anslutning till en krypgrund. Krypgrunden kan vara ventilerad med luft som kommer antingen utifrån eller inifrån. Det förekommer även krypgrunder som inte alls är ventilerade trots att den här typen av grund alltså ofta är utsatt för fukt.

Det finns flera anledningar till att en krypgrund utsätts för fukt. Det kan vara att varm luft kommer in i anslutning till grunden på sommaren och omvandlas till vatten som sätts på grunden när luften kyls ned. Det kan också vara så att fukt kommer upp ifrån marken till exempel genom att vatten dunstar.

Med en fuktig grund kan skador i längden uppstå som kräver arbeten som skulle kunna bli kostsamma beroende på hur omfattande skadorna blir. Det finns dock åtgärder som kan tas för att se till så att krypgrunden hålls torr.

Använd avfuktare för torrare krypgrund

För att hålla sin krypgrund torr kan man använda sig av olika typer av avfuktare som samlar upp den fukt som bildas och gör så att luften får en lägre fuktnivå. En sorptionsavfuktare, eller krypgrundsavfuktare, kan användas, men även en så kallad termisavfuktare. En sorptionsavfuktare passar bra i anslutning till en grund eftersom den går att använda även när temperaturerna är kallare.

Det kan vara svårt att veta exakt vilken avfuktare som är bäst att använda till just din grund. Därför är det bra att kontakta en firma som har kunskapen inom detta. Kontakta oss gärna.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight