27 juni 2019

Så förebygger du fukt på vinden

Ett utrymme i hemmet där man kan få problem med fukt och mögel är på vinden. För att undvika detta och förebygga fukt på vinden finns det en del åtgärder som kan tas.

fukt på vinden

Läs mer också här om att förebygga fukt på vinden

Undvik fukt och mögel på vinden

I ett hem finns det utrymmen som generellt är mer fuktiga än andra delar av hemmet och i dessa utrymmen är risken för mögel också generellt högre. Möglet både sliter på det angripna materialet och kan ha en negativ påverkan på dem som bor i hemmet exempelvis genom att de får problem med sådant som huvudvärk, irritationer på huden och andra hälsobesvär. På grund av dessa risker finns all anledning att försöka undvika fukt och mögel. Det kan exempelvis vara på vinden.

Att man får problem med fukt och mögel på vinden kan vara på grund av att fukt nedifrån huset letar sig upp på vinden eller för att fukten som finns utomhus tar sig in. Ett sätt att undvika detta är att göra vinden tätare så att fukten inte tar sig in.

Ytterligare ett sätt att förebygga fukt och mögel på vinden, som vi kan hjälpa er med i bland annat Stockholm, Uppsala och Västerås, är att använda sig av en avfuktare som får ned fuktnivåerna genom avfuktning. För avfuktning på vinden använder man sig exempelvis av en så kallad sorptionsavfuktare.

UAMS hjälper till med avfuktning av vindar

Om du misstänker att du har problem med fukt och mögel på vinden i ditt hus i Stockholm, Uppsala eller Västerås får du gärna kontakta oss. Vi på UAMS ser till att hålla fukt och mögel borta och skapa inomhusmiljöer som är sunda.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight