3 september 2018

Ta hjälp av mögelhund i Uppsala och Stockholm

2018-09-03 Att hitta mögel och exakt veta vart en mögelskada sitter i ett hus kan ibland vara svårt.

Mögelhundar i Stockholm och Uppsala

Ett steg i processen kan vara att använda sig av hundar som är speciellt tränade för att hitta mögel. UAMS använder sig av mögelhund i Uppsala och Stockholmsområdet.

Mögelhunden hittar skadan i huset

Hundar har ett otroligt luktsinne och de passar därför bra till en rad olika typer av uppgifter som allt från att hitta svamp till människor som kommit bort. Ett alternativ för er som bor i Uppsala och Stockholm med omnejd är alltså även mögelhundar som letar sig fram till mögelskador i ert hus.

Mögelhundarna är tränade till att söka efter mögel och visa med tassen i vilket område som det finns speciellt mycket så kallad mikrobiell påväxt. Hundarna visar var denna typ av påväxt finns och vart material som har skadats då kan tänkas hittas.

När ni i Uppsala och Stockholm har en mögelhund i ert hus är det en viss typ av gas, som mögel och bakterier släpper ifrån sig, som hundarna söker efter för att kunna ta sig fram till en eventuell mögelskada i huset.

Mögelhund är ett steg i utredningen

Att använda sig av en mögelhund har flera fördelar. Bland annat kan hundarna lukta sig fram till både sådana skador som fortfarande är fuktiga och till skador som redan har torkat.

Att använda sig av en mögelhund är dock bara ett steg på vägen fram till att veta exakt vart en mögelskada finns i ert hus i Uppsala- eller Stockholmsområdet. Efter att mögelhunden har gett sin indikation på vart mögel troligen hittas fortsätter utredningen med provtagningar för att veta exakt vart skadan finns och vilken typ av skada som det rör sig om. Därefter kan en sanering utföras.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight