29 april 2019

Undvik fuktig markplatta med ventilerat golv

Det finns flera anledningar till att man får problem med fukt i hemmet, ibland är det för att huset är byggt med plattan på marken. Om man bor i ett sådant hus finns det en del som kan göras för att få bukt med fuktproblemen.

Ventilerade golv

Läs mer också här om platta på mark och vad som kan göras åt fukten.

Flera sorts mekaniskt ventilerade golv

Att ha för höga fuktnivåer i hemmet kan vara negativt på flera vis. Det kan påverka både material i hemmet samt dem som bor i huset. Det är därför viktigt att åtgärda problem med fukt, till exempel om man bor i ett hus som har en fuktig markplatta.

Förr i tiden var det vanligt att bygga hus med plattan på marken med isolering monterad ovanpå plattan. Den här metoden vet man nu kan göra att fukt letar sig in i hemmet från marken nedanför och leda till problem. Om man bor i ett hem med en fuktig platta på mark är ett alternativ att använda sig av så kallade mekaniskt ventilerade golvkonstruktioner.

De ventilerade golven är uppbyggda med en fläkt som gör att det blir ett luftflöde i golvet och fukten effektivt kan föras bort. Det finns olika typer av ventilerade golv. Vissa av dem har en konstruktion som är uppbyggd med hjälp av ställskruvar så att ett utrymme skapas där fukten förs bort. Andra har en så kallad fuktspärrsmatta.

Kontakta oss vid fuktig platta på mark

För att veta vilka åtgärder som är de bästa om man bor i ett hem med en fuktig platta på mark kan det vara bra att höra av sig till ett företag med rätt kompetens. UAMS förebygger fukt runt om i Mälardalen, bland annat genom att montera mekaniskt ventilerade golv. Hör gärna av dig.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight