15 juli 2021

Vi utför husbesiktning av radon!

Vi hjälper dig med att undersöka om det finns radon i huset.

Har du radon i ditt hem kan det orsaka hälsobesvär hos personer som bor i fastigheten. Detta bör därför tas på allvar om du misstänker att du har radon. Hälsobesvären kommer ifrån luften när man andas in det.  Det som hänger med i luften och skadar lungorna kallas för ´´radondöttrar´´ och faller sönder i lungorna. Detta påverkar kroppen negativt och kan i sin tur orsaka lungcancer. Vi på UAMS har en lång erfarenhet av att utföra husbesiktning av radon. En radonbesiktning består av flera steg där man tar reda på om det finns problem med radon.

Flera steg vid husbesiktning av radon

För att undersöka om det finns radon i hemmet bör man göra en husbesiktning med fokus på radon. Man utför sedan en kontroll i flera steg. Till en början brukar byggnadsmaterialet undersökas och kontrolleras för att se om materialet innehåller radon. Ventilation kan också vara aktuellt att ta en titt på för att säkerhetsställa att allt fungerar som det ska. Man utför även en kontroll utanför huset för att se om radon kommer in från marken utanför.

När husbesiktningen är utförd kan insatser av radonsanering bli aktuellt för att åtgärda problemen. En sanering för radon kan bestå av att man använder sig av mekanisk ventilation för att ventilera luften. Man kan även använda sig av en radonavskiljare som är lämpad för att åtgärda radon som finns i vattnet.

Vi erbjuder tjänster inom radonmätning och radonsanering

För att ta reda på om man har radon i hemmet samt ta reda på hur mycket halter radon som finns så görs en radonmätning. Vi kan sedan läsa av och få reda på hur mycket radon det finns för att veta vad som behöver göras.

Vi på UAMS hjälper dig med husbesiktning av radon, radonmätning och radonsanering. Vi är verksamma i Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight