15 juni 2020

Vi utför sommarens mögelutredningar!

2020-06-15

Vi är nu inne i juni månad vilket innebär att sommaren officiellt är här! Det innebär att många tar sig till sina sommarstugor, vilket faktiskt är en plats som kan innebära stor risk för mögeluppkomst. Att vistas i mögel under en lång tid kan leda till hälsoproblem – därför finns vi här för dig. Vi utför utredningar och besiktningar kring mögel runtom i Mälardalen i städer som Stockholm, Uppsala och Västerås med omnejd.

Husbesiktning radon

Fukt kan leda till mögel i sommarstugan

Bakgrunden till att det kan finnas en del problem med mögel i sin sommarstuga är att det ofta är en äldre byggnad som är byggd på en så kallad torpargrund. Vid den här typen av grund kan det finnas en risk att fukt samlas och det finns förutsättningar för mögel att bildas och sprida sig.

En annan faktor till att sommarstugan kan få problem med fukt och även mögel är att många sommarstugor hålls kalla under vintertiden. I samband med detta kan fuktigheten i stugan bli ovanligt hög och får då negativa effekter på sådant som bland annat väggar och golv.

Slutligen kan det även vara så att huset inte håller riktigt tätt, exempelvis genom att vinden är i dåligt skick eller genom att vatten tar sig in genom taket. Detta kan leda till fuktproblem och att mögel börjar växa.

Vi utför mögelutredning i Mälardalen

Som ägare av en sommarstuga kan det vara bra att hålla ovan orsaker till problem med fukt och mögel i åtanke. Går man i tankarna på att köpa en sommarstuga ska man alltså även utföra en besiktning. Om man då upptäcker tecken på mögel kan sedan en vidare teknisk utredning behövas.

Vi på UAMS hjälper till med utredningar och mögeltekniska besiktningar runt om i Mälardalen i städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala. Kontakta oss om du har du några frågor kring mögel eller mögelutredningar, eller vill anlita oss i sommar.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight