26 oktober 2022

Avfuktningsteknik för bostäder – omedelbar hjälp som minimerar skador

Avfuktning på egen hand är vanligtvis inte tillräckligt, utan mer utförlig avfuktningsteknik kan krävas för att få bort all fukt från ditt hem efter en vattenskada. Vatten kan gömma sig bakom väggar, under golv eller i ditt VVS-system och ventiler. På UAMS AB, en saneringsfirma i Stockholm, tillhandahåller vi experttjänster för torkning och avfuktningsteknik med en kombination av kylavfuktare och sorptionsavfuktare för att avlägsna fukt från luften i ditt hem.

Tid är avgörande när det avfuktning för bostäder. Ju längre din bostad är fuktig, desto mer omfattande kan skadan bli och desto svårare blir det att helt återställa de skadade utrymmena till det tillstånd de hade före fuktskadan. Vårt team har jour dygnet runt för att ta emot dina samtal, så tveka aldrig att kontakta oss för hjälp.

Riskerna med långvarig fukt

Fuktskador i huset kan orsakas av ett antal saker, bland annat

 • Stormigt och regnigt väder
 • Tilltäppta eller trasiga rännor
 • Läckande rör
 • Översvämning i källaren
 • Blockerade avlopp
 • Kondens från rör
Saker som kan orsaka vattenskada

Överdriven fukt kan orsaka skador för ditt hems strukturella integritet. Vatten kan ge skeva golv och väggar, missfärga ytskikt och orsaka strukturella problem och träsvällning. Ofta kanske du inte är medveten om en vattenläcka förrän det är för sent och skadan har blivit allvarlig.

Vattenskador är bland det största problemet ditt hus potentiellt kan få på grund av kostnaden och tiden det tar att åtgärda. Detta överskott av vatten kan få mögel att växa och frodas och orsaka hälsoproblem för dig och din familj.

Vår femstegs avfuktningsteknik

Under våra många år i tjänst har vi lärt oss mycket om det lämpliga sättet att torka ut och avfukta ett hem. Vår femstegsprocess inkluderar:

 1. Inspektera och bedöma
  Med hjälp av toppmoderna instrument kommer våra certifierade tekniker att inspektera ditt hem för vattenskador, identifiera källan och beskriva det arbete som krävs.
 2. Avlägsna vatten
  Vi använder olika metoder för att utvinna vatten, inklusive absorbering, dränering, pumpning och dammsugning.
 3. Avdunstning
  Med hjälp av utrustning som luftrör hjälper vi vattnet att avdunsta snabbare.
 4. Avfuktningsteknik
  Vi använder professionella avfuktare för vattenskadade hem för att dra ut fukten ur luften och påskynda torkningsprocessen.
 5. Övervakning
  Våra tekniker läser av luften och fukthalten för att säkerställa att området torkar, i vilken takt och vilka justeringar, om några, som behöver göras för att påskynda torkningsprocessen och undvika för höga okontrollerade fuktnivåer.

Avlägsna fukt och förhindra framtida skador i ditt hem

Om det inte tas om hand på rätt sätt kommer överskottsfuktighet att leda till mögel och strukturella skador. Vår femstegs torknings- och avfuktningsprocess har bevisats gång på gång för att återställa ditt hem till bra skick. Våra experttekniker finns tillgängliga dygnet runt för att snabbt kunna hjälpa dig. Kontakta oss gärna för frågor.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight