24 april, 2020

Det här är dolda fel

När man ska köpa ett hus är det viktigt att ta reda på det skick som huset är i för att undvika att köpa ett hus som exempelvis är skadat av mögel. Det är nämligen inte säkert att mögel som upptäcks i efterhand ses som ett dolt fel i byggnaden.

Radontest och sanering

Läs mer även här om våra tjänster inom mögeltekniska besiktningar

Mögel behöver inte ses som dolt fel

För att ett problem i ett hus ska ses som ett dolt fel så gäller det att det är ett fel som man med en noggrann undersökning av husets skick inte skulle kunna ha upptäckt. Sådant som man med en besiktning kan upptäcka ses alltså inte som dolda fel.

Om en noggrann besiktning inte utförs och man sedan upptäcker brister i huset, som exempelvis mögel, så är detta något som man som köpare får ansvara för. Det finns därför all anledning att utföra överlåtelsebesiktningen på rätt sätt.

Besiktning och vidare utredning inom mögel

När man ska köpa ett hus så kan man anlita en besiktningsman för att gå igenom huset och se om det finns tecken på brister. Vid en sådan besiktning kan man upptäcka om det möjligen finns problem med fukt och mögel i hemmet. Om det finns tecken på fukt och mögel kan man sedan fortsätta med vidare tekniska utredningar, som exempelvis provtagningar i huset, vilket UAMS kan bistå dig med.

UAMS gör mögeltekniska besiktningar

För att undvika att upptäcka fel som kan bli kostsamma efter ett husköp är det alltså viktigt att undersöka huset i samband med köpet.

Vi på UAMS är verksamma i Mälardalen med städer som Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala och hjälper till med vidare teknisk utredning. Hör gärna av dig för att veta mer om våra tjänster samt för att boka din hjälp.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
GVK
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight