3 december 2018

Det här är ventilerade golv

Ett bra alternativ för att undvika att man får problem med sådant som fukt och radon i ett hem är att installera ventilerade golv.

Det finns flera sådana golvsystem som passar olika bra i olika hem och rum beroende på förutsättningarna i byggnaden och de problem som finns med fukt, radon eller något annat.

Olika typer av ventilerade golvsystem

Det finns alltså flera typer av ventilerade golv, men de har alla gemensamt att det i golvsystemet transporteras luft med hjälp av en mekanisk fläkt. Genom att golven har ett ventilationssystem kan man undvika problem med både fukt, radon, kasein och annat.

En typ av golvsystem är det ventilerade golvet från Nivell. I systemet byggs golvet på ställskruvar som gör att det blir ett mellanrum mellan golvet och golvplattan där luft kan transporteras med hjälp av fläkten. I luftspalten går varm luft fram och håller golvplattan torr samt transporterar bort exempelvis sådant som radon i marken kan ge ifrån sig.

Ett annat val är ett ventilerat golvsystem från Optivent. Även i den här typen av system används en fläkt för att transportera bort luft och få ett luftflöde i anslutning till golvet. I Optivents golvsystem används istället en fuktspärrsmatta.

installera mekaniskt ventilerade golv

Flera fördelar med ventilerade golvsystem

Det finns flera fördelar med den här typen av ventilerade golvsystem. Den största fördelen är självfallet, som nämnts, att golvplattan hålls torr och fukt och annat som kan skada plattan och golvet förs bort. Med golvet från Nivell System får man även ett golv som med hjälp av ställskruvarna kan anpassas efter nivåskillnader i golvplattan.

Vilken typ av ventilerat golv som är det bästa att använda beror på just sådant som hur golvplattan ser ut, men även vad för slags golvsystem som har använts i rummet innan det nya golvsystemet monteras.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight